Finom és igényes – hogyan tudhatja biztonságban a poharakat a mosogatógépben

A poharak a mosogatógépek világának dívái. Azt gondolná az ember, hogy egyszerűen tisztíthatók, azonban olyan sok probléma forrásai, hogy néha arra jutunk, hogy nem is érik meg a sok hűhót. Bemutatjuk, hogy miért a mosogatógép a legjobb hely a poharak tisztítására, hogyan kerülhetők el a rozsdás és vízköves foltok egyszerű adalékokkal, és megosztunk néhány mosogatógép-megtöltési tippet a poharak törésének elkerülése érdekében.

Hogyan előzhető meg a poharak törése a mosogatógépben?

Mindenki ismeri az érzést, amikor nem tudjuk eldönteni, hogy a csodás törékeny borospoharat kézzel mossuk el (mivel aggódunk az esetleges törések miatt) vagy a mosogatógépbe helyezzük (hiszen csillogóan és tisztábban fog kikerülni, mint bármely kézi mosogatást követően). Egy kellően karbantartott mosogatógép és a megfelelő mosogatószer jobb eredményhez vezet, az biztos, azonban hogyan csökkenthetjük a poharak törésének kockázatát mosogatás közben? Íme néhány tipp és okos praktika:

1. A tévhittel ellentétben nem az ütközés az elsődleges oka a poharak törésének a mosogatógépben. A poharakat nem dobálja a víz, a karok csak fecskendeznek rá, és ez nem okoz kárt, ha megfelelően helyezték be ezeket. A magas hőmérséklet lehet a ludas. A törékeny poharakat egy ehhez megfelelő programmal mosogassa el, amennyiben a gép nem rendelkezik ilyennel, alacsony hőfokú beállításon.

2. A törékeny poharakat mindig a felső részre helyezze. Itt a hőmérséklet alacsonyabb és kevésbe intenzív a víz befúvása. Ha nagyobb üvegből készült vázákat vagy kancsókat kell elhelyezni az alsó polcon, győződjön meg arról, hogy biztonságosan vannak elhelyezve és alacsony hőmérsékletű ciklust használ.

3. Ha a mosogatógép külön hellyel rendelkezik a borospoharaknak, használja ezeket. Ez egy kihajtható polc a felső kosár bármelyik oldalán, ahova általában nagy konyhaedényeket helyeznek.

4. Amennyiben a borospoharak túl magasak a függőleges elhelyezéshez, próbálja meg állítani a kosár magasságát. A legtöbb esetben a kosarat a felső polcra helyezzük, hogy a nagyobb tányérok kellően elférjenek alul, azonban a nagyméretű borospoharak miatt visszakerülhet lentre.

5. Egyes mosogatógépek külön borospoharas résszel rendelkeznek, más gyártók pedig külön megvásárolható kiegészítőként biztosítják ezeket. Emellett vásárolhat márkafüggetlen kiegészítőket, amelyek biztonságban tartják a borospoharakat. Ezek lehetnek az evőeszköz-kosárhoz hasonló tárolók vagy szilikonkapcsok, amelyek a mosogatógéphez és a borospohár szárához kapcsolódnak

Hogyan előzhetők meg a vízköves foltok a poharakon?

A vízköves foltok a kemény víz egyértelmű jelei. Olvassa el a kemény víz és vízkő kezelésével kapcsolatos cikkünket, hogy többet megtudjon. Használjon többfunkciós tablettákat, mint a Somat All in oneSomat Gold és Somat Gold Gel, amelyek vízlágyítója megvédi a poharakat a vízkő okozta fehér üledéktől és vízfoltoktól. Amennyiben a víz keményebb mint 21° dH (keménységi fok) vagy olyan sómentes mosogatószert használ, mint a Somat ClassicSomat sót kell hozzáadni a mosogatógéphez. A Somat öblítést támogató terméke biztosítja, hogy a poharak extra csillogással távozzanak a gépből. Ezt követően búcsút mondhat a vízkő okozta problémáknak.

A kategóriához tartozó további tartalmak