Skip to Content

Hogyan szabadulhatunk meg a mosogatógép kellemetlen szagától?

Patyolattisztán távoznak a tányérok a mosogatógépből, azonban a gép bűzös marad? Furcsa szaga van a mosogatógépnek a program előtt vagy után? A mosogatógép-tisztítóktól a szagtalanítókig bemutatjuk, hogyan lehetnek olyan illatosak a tányérok, mint amilyen tiszták. 

Hogyan tisztítható meg a mosogatógép somat tisztítótablettával?

Ha kellemetlen szagú a mosogatógép, eljött az ideje egy kiadós tisztításnak. Szerencsére ez egy egyszerű feladat és a legjobb rendszeresen végezni a kellemetlen szagok és javítási költségek elkerülése végett. Csak kövesse a lenti útmutatót lépésről lépésre:

1. A legvalószínűbb bűnös a mosogatógép alján felhalmozódó szerves hulladék. Tisztítsa meg azokat a szűrőket, amelyek megakadályozzák az élelmiszer-maradékot, zsírt és egyéb törmeléket a mosogatógépbe való hatolástól közvetlenül a befejezett ciklust követően. A legtöbb mosogatógép felépítése hasonló, azonban legyen kéznél a használati útmutató, hogy megismerje a modell sajátosságait.

2. A szűrőhöz való hozzáféréshez távolítsa el az alsó kosarat. Előfordulhat, hogy a nagyméretű fémfedelet is el kell távolítani, amelyen szinten lehetnek zsírfoltok és ételmaradványok(amennyiben igen, tisztítsa meg). A fémalap közepén egy műanyag szűrő lesz, amely egyszerűen kicsavarható. Használjon kesztyűt, nehogy összekoszolja magát.

3. Öblítse el a szűrőt és mossa meg meleg szappanos vízzel. Egy régi kefe hasznos lehet – hiszen egy havi (vagy több havi) ételmaradékkal van dolga. Amennyiben nehézségbe ütközik a lerakódás eltávolítása során, áztassa a szűrőt meleg vízbe egy időre és mossa meg tisztítószerrel.

4. Vegye ki a szűrőt és tisztítsa meg a mosogatógép belsejét, különösen az ajtót. Előfordulhat, hogy vízkőoldóra lesz szüksége. Amennyiben vízkőlerakódást tapasztal, használjon mosogatógép-sót, amely kiegyensúlyozza a keményvíz-szintet.

5. Használjon egy mosogatógép-tisztítót a maradék zsiradék és vízkő eltávolításához az olyan csövekből, szelepekből és tömlőkből, amelyeket nem ér el manuálisan. A Somat egy intenzív tisztítószert ajánl, amelyet a legmelegebb program során kell alkalmazni üres gép esetében. A lenti videó bemutatja a működését.

A Somat mosogatógép-tisztító tabletták enyhébbek, ezért nem szükséges üresen elindítania a mosogatógépet.- Ismerje meg a működését a lenti videó segítségével.

Hogyan tartható tisztán a mosogatógép?

A fenti mechanikus és kémiai tisztítási lépéseket havonta egyszer célszerű elvégezni. Csökkentheti a szűrön fennakadó ételmaradványok mennyiségét, ha ezeket a behelyezés előtt eltávolítja a tányérokról. Azonban ne öblítse el a tányérokat, mivel ez kedvezőtlen hatással lehet a tisztítószer teljesítményére. Végül, az állott víz kellemetlenszagának elkerüléséhez tartsa nyitva a gép ajtaját a ciklust követően, hogy kiszellőzzön.

A somat deo duo-perls használatával mosogatógépe illatos lesz

Természetesen a mosogatógépes tisztítási folyamatnak van egy olyan része, amikor nem lehet teljesen megszünteti a mosogatógép szagát – amikor tele van még el nem mosott tányérokkal. Ez akkor okozhat gondot, ha napokba telik egy gépi mosogatásra való termelése és/vagy meleg van. Ebben az esetben mosogatógép-szagtalanítóra van szüksége. A Somat Deo Duo-Perls kellemes szagsemlegesítő vagy citromos és narancsos illatot kölcsönöz a mosogatógépnek, amely minden ciklussal frissül és akár 60 mosogatásig is kitart. Ismerje meg a működését a lenti videó segítségével.

A kategóriához tartozó további tartalmak

 • Makacs és piszkos – hogyan tisztíthatók meg a legpiszkosabb tányérok a mosogatógépben?

  Érjen el hihetetlenül tiszta eredményeket minden makacs szennyeződés esetében előzetes áztatási, öblítési és termékekkel kapcsolatos tippjeink segítségével.

 • Hogyan tudhatja biztonságban a poharakat a vízkőtől a mosogatógépben?

  Tudja meg, hogyan töltse meg a mosogatógépet a törékeny poharak megvédéséhez, valamint mely mosogatószerek és adalékok szükségesek az optimálisan csillogó eredmények eléréséhez.

 • Hogyan töltsük meg a mosogatógépet a legjobb eredmény eléréséhez?

  Mi a helyes módja a mosogatógép megtöltésének? Sajátítsuk el a helyes módszert ezekkel a kiváló mosogatógép-megtöltési tippekkel.

 • Mi történik a mosogatógépben, miután becsukta az ajtót?

  Hogyan működik egy mosogatógép és mi történik a belsejében? Az akciókamerák videóinak segítségével betekintést nyerhetünk!

 • A mosogatógép a legfenntarthatóbb módja a mosogatásnak?

  Ezért takarékosabbak a mosogatógépek a vízzel és az árammal.

 • Melyik mosogatógép-hőmérséklet jár a legnagyobb fogyasztással?

  Tudja meg, mikor kell felcsavarni a hőmérsékletet és mikor megfelelő egy egyszerű gazdaságos program.

 • Miért jobb a foszfátmentes mosogatószer a környezet számára?

  A mosogatószereket gyakran „foszfátmentes” címkével reklámozzák, azonban mit jelent ez?

 • Kemény vizes tippek mosogatógépéhez

  Tudja meg, mit tehet a vízfoltok és a kemény víz egyértelmű jelei ellen.

 • Tabletta, por vagy gél – a mosogatógéphez illő legjobb mosogatószer, és annak használata

  Mosogatószerek különböző méretekben és fajtákban kaphatók, de melyik illik leginkább Önhöz? Tudjon meg többet a Somat mosogatógép tabletta használatáról!

#ENJOYTOGETHER

 • Partnerségre léptünk a Kitchen StoriesTM csapatával, hogy rátalálhasson a tökéletes receptre, amellyel a következő összejövetelen leveheti vendégeit a lábukról. Fedezze fel az összes receptet!

 • Ne keressen kifogásokat! Mindig megvan rá a megfelelő apropó, hogy közösen elfogyasszunk egy finom ételt. Merítsen ihletet!

 • Ki mondta, hogy a mosogatás csak unalmas lehet? Ezekkel a praktikákkal garantált a szórakozás! Nagy hatóerejű termékeinkkel pedig gyerekjáték a mosogatás! Próbálja ki most!