Skip to Content

Egy kis hős születése

A mosogatás mindig is fárasztó házimunkának számított. Az edények alapos előáztatása és tisztítása a napi rutin részét képezte. 1951-ben a Böhme Fettshemie, a Henkel korábbi leányvállalata a német háziasszonyok számára egy apró csodát fejlesztett ki: az első Purt, eredetileg még por formájában. Csodálatos tisztítóereje és bőrbarát formulája a mosogatást igazán könnyűvé tette. Az edények kevés vízzel való elmosása tiszta edényeket eredményezett szárításkor. Így az, hogy az edényeket nem kellett szárazra törölni, egyrészt kevesebb munkát jelentett, másrészt sokkal higénikusabb is volt.

Pril - folyadék formában

Miután lassan egy évtizede forgalomban volt, a porokat folyadékokkal kezdték el helyettesíteni. A Pril úttörőnek számított ezen a téren. Folyadék formája azonnal hatalmas sikert aratott és a mai napig ezt használjuk. Az adagolás módja is leegyszerűsödött, lehetőséget biztosítva a vásárlóknak arra, hogy a megfelelő mennyiséget használják a mosogatószerből - ez egy újabb forradalmi lépés volt a fenntarthatóság javítása érdekében.

Pril és a kézápolás

1965-ben megjelent a polcokon az új, innovatív bőrbarát Pril - az első olyan folyékony mosogatószer, melyet a száraz és érzékenybőrűeknek fejlesztettek ki. Ezt megelőzően sokaknak gumikesztyűt kellett húzniuk a mosogatáshoz. Innentől fogva azonban erre többé nem volt szükség.

Pur Balsam az érzékeny bőrűek számára

A Pril márka Magyarországon Pur néven 1994 óta elérhetőek. A Pur Balsam termékcsalád bevezetésével az érzékeny bőrűek számára is könnyebbé vált a mosogatás. A balzsam termékek hamar közkedvellté váltak, amelyek remekül ötvözik a bőr kímélését és a hatékony mosogató hatást a szennyeződések és zsír ellen.

Az új Pur F52 tökéletesen tisztítja az edényeket

Megjelent az új, erős összetételű Pur F52. Az új formulát tartalmazó mosogatószer úgy tűntette el a zsíros ételmaradékokat, akár a mágnes,  tökéletesen tiszta és ragyogó edényeket, evőeszközöket és tányérokat eredményezve.
A Henkel kutatói által fejlesztett F52 kiemelkedően nagy hatékonyságú volt a kézi mosogatószerek világában. A formula a különböző hatóanyagok optimális kombinációját tartalmazta, így a zsírmolekulákat úgy vonzotta, akár a mágnes.

Forradalom a formulák területén - Duo Power

2014-ben a Duo Power volt az első olyan folyékony mosogatószer, amely nemcsak a zsír-, hanem a keményítőtartalmú ételmaradékok ellen is megoldást kínált - a mosogatást így még könnyebbé téve. Az új formula olyan enzimeket tartalmaz, melyek a keményítőmolekulák közepébe hatolva oldják fel a makacs, odaégett tészta-, krumpli-, rizs- és egyéb keményítőtartalmú ételmaradékokat.

A kézi mosogatás aranykora - Pur Gold

A Henkel bemutatta a Pur Gold-ot - a Pur történetének legerősebb formuláját. Az új Pur Gold használatával a legmakacsabb zsíros foltok és az odaszáradt, keményítőtartalmú életmaradékok is eltüntethetőek - rövid idő alatt, minimális erőfeszítéssel. Mindez az új, kétszeresen koncentrált és még sűrűbb összetételének köszönhető, mely aktív összetevőinek és enzimtartalmának köszönhetően előáztató hatású.