Skip to Content

Mosogatás kempingezések alkalmával

Az újrafelhasználható edények használata környezetbarátabb és olcsóbb, ha a természetbe látogatunk, ám manapság sokan választják az eldobható tányérokat, edényeket vagy bögréket pusztán azért, mert nem tudják, hogyan mossák el újrafelhasználható edényeiket a kempingezés során. Álljon itt néhány hasznos tipp és trükk a következő kirándulásunkhoz!

A megfelelő mosogatószer kiválasztása

Fontos, hogy akár kempingben szállunk meg, akár az erdő közepén vagyunk egymagunkban, mindig olyan környezetbarát mosogatószert válasszunk, mint például a Pur Pro Nature elnevezésű terméke. Az összes Pur mosogatószerhez hasonlóan a Pur Pro Nature is biológiailag lebontható, és megújuló nyersanyagok képezik az alapját.

Melegítés, mosogatás, öblítés és szárítás

A mosogatóvíz felmelegítésének legjobb módja, ha a főzéshez használt edénybe, serpenyőbe vagy lábasba tesszük azt, miután tálaltuk az ételt. A víz így megmelegedhet, amíg eszünk, ráadásul az edény oldalán vagy alján található ételmaradékok sem ragadnak le. Miután ettünk, öntsük a forró vizet az egyik vödörbe némi mosogatószerrel elkeverve. A másik vödörbe hideg víz kerüljön, amellyel leöblíthetjük az elmosott edényeket.

A kempingezés alatti mosogatáshoz szükséges eszközök

Elsőként azt kell felmérnünk, hogy milyen eszközöket kell magunkkal vinnünk. Szükségünk lesz egy környezetbarát mosogatószerre, két vödörre vagy nagy tálra, valamint konyharuhákra. A koszos edények elmosásához ezenkívül mosogatókefére, szivacsra vagy konyhai törlőruhára lesz szükségünk.

Emellett magunkkal vihetünk gumikesztyűket, egy csöpögtetőt, szűrőt vagy fogót, ugyanis ezek az eszközök még inkább megkönnyítik majd a mosogatás folyamatát.

Mosogatás kempingezések alkalmával: lépésről lépésre

Készen áll a mosogatásra a kempingezések alkalmával? Ezeket érdemes észben tartania.

  1. Távolítsuk el az ételmaradékot az edényekről
  2. Melegítsük fel a vizet a rezsón vagy a tábortűz fölött
  3. Szerezzünk két mosogatótálat (az egyikbe meleg, a másikba hideg víz kerüljön)
  4. Öntsük a mosogatóvizet a meleg vizes tálba. Azt ajánljuk, hogy a Pur Pro Nature elnevezésű termékéhez hasonló, biológiailag lebontható mosogatószert használjon 
  5. Mossuk el az edényeket meleg vízben, majd öblítsük el őket utólag hideg vízben
  6. Szárítsuk meg az edényeket csöpögtető vagy konyhai törlőruha segítségével
  7. A használt vizet a táborhelytől távol öntsük ki.

A használt víz kiöntése

A biztonság kedvéért várjuk meg, hogy a víz kissé kihűljön, mielőtt kiöntenénk. Ha kempingben vagyunk, valószínűleg rendelkezésünkre áll a használt víz kiöntésére alkalmas kijelölt terület vagy mosogató. Ha nincs olyan hely, ahová kiönthetjük a vizet, szűrjük le, és öntsük az ételdarabkákat a tábortűzbe. A piszkos mosogatóvizet a táborhelytől, az ösvényektől vagy vízlelőhelyektől legalább 60 méterre öntsük ki, hogy a vízben található ételdarabkák ne vonzzák a kempingbe az állatokat. 

Kempingezni készül? Takarítson meg pénzt újrahasznosítható edények segítségével. A mosogatás nem olyan nehéz, mint hinnénk. Egyszerűen csak kövessük a következő lépéseket, és máris jók lehetünk benne.

Kapcsolódó cikkek

#ENJOYTOGETHER

  • Partnerségre léptünk a Kitchen StoriesTM csapatával, hogy rátalálhasson a tökéletes receptre, amellyel a következő összejövetelen leveheti vendégeit a lábukról. Fedezze fel az összes receptet!

  • Ne keressen kifogásokat! Mindig megvan rá a megfelelő apropó, hogy közösen elfogyasszunk egy finom ételt. Merítsen ihletet!

  • Ki mondta, hogy a mosogatás csak unalmas lehet? Ezekkel a praktikákkal garantált a szórakozás! Nagy hatóerejű termékeinkkel pedig gyerekjáték a mosogatás! Próbálja ki most!