Skip to Content

Mennyi mosogatószert használjak?

A Pur hosszan tartó hatásának köszönhetően sok edényt moshatunk el kis mennyiségű mosogatószer segítségével. Ha megfelelő mennyiségű mosogatószert használunk, azzal elkerülhetjük a pazarlást, és összességében pénzt takarítunk meg. Egyben könnyebbé válik az edények elöblítése is. Ha túl sokat használunk, lehetséges, hogy tovább kell a folyó víz alá tartanunk a tányérjainkat, bögréinket és edényeinket, hogy megszabaduljunk az összes szappantól. Ez víz- és időpazarláshoz vezet, és ha nem sikerül kellően leöblítenünk az edényeket, félő, hogy mosogatószerízük marad. Ez hatással lehet az ételeinkre és italainkra is, ugyanis szappanos ízt kölcsönözhet nekik.

A mosogatószer helyes adagolása az adott terméktől függ. Ezenkívül pedig attól is, hogy milyen célra használjuk a mosogatószert. A mosogatószer számos módon felhasználható. Igénybe vehetjük például autómosáshoz, a konyhai edények letisztításához és a padló felmosásához.

Ha azonban kézzel mosogatunk, kövessük a következő tippeket a Pur megfelelő adagolásához.

Pur helyes adagolás

A nem koncentrált Pur mosogatószerek esetében jellemzően 5 literenként 5 ml-nek (vagy 1,5 teáskanálnak) megfelelő normál adagolásra van szükség. 

Ha makacs, odatapadt ételmaradékokkal és foltokkal küzdünk, több mosogatószerre lesz szükségünk, és pár percre be kell áztatnunk az edényeket. 1 liter vízhez elég lesz nagyjából 5 ml mosogatószert hozzáadnunk edényeink elmosogatásához.

Pur helyes adagolás

Azt is fontos tudnunk, hogy mennyi mosogatószerre van szükségünk, ha a Pur nagy hatóerejű géljével mosogatunk. Normális körülmények között 5 liter vizenként nagyjából 3 ml (vagy 1 teáskanál) mosószerrel eltávolíthatjuk a koszt és a szennyeződéseket az edényeinkről. Ugyanakkor ha fazekakat, tepsiket vagy egyéb, erősen szennyezett edényeket akarunk elmosni, egy kis extra segédletre lesz szükségünk. 1 liter vízhez használjunk nagyjából 5 ml (1,5 teáskanál) mosogatószert, és mindenképp hagyjuk az edényeinket ázni pár percig, hogy megkönnyítsük a tisztítás folyamatát.

Látnom kell buborékokat?

Sokan élnek abban a tévhitben, hogy a hab egyenlő a mosogatószerrel, és amint észreveszik, hogy eltűnik, újabb adag mosogatószert adagolnak a vízhez. A mosogatószer valójában jóval tovább jelen van, mint amíg fizikai jelei (a gyönyörű buborékok) láthatók. A legtöbb esetben hab nélkül is folytathatjuk a mosogatást, és tisztává varázsolhatjuk edényeinket.

Tudja, mennyi mosogatószert kell használnia? Elkerülhetjük, hogy túl sokat használjunk belőle, ha követjük az általunk választott Pur mosogatószer ajánlott adagolását.

Kapcsolódó cikkek

#ENJOYTOGETHER

  • Partnerségre léptünk a Kitchen StoriesTM csapatával, hogy rátalálhasson a tökéletes receptre, amellyel a következő összejövetelen leveheti vendégeit a lábukról. Fedezze fel az összes receptet!

  • Ne keressen kifogásokat! Mindig megvan rá a megfelelő apropó, hogy közösen elfogyasszunk egy finom ételt. Merítsen ihletet!

  • Ki mondta, hogy a mosogatás csak unalmas lehet? Ezekkel a praktikákkal garantált a szórakozás! Nagy hatóerejű termékeinkkel pedig gyerekjáték a mosogatás! Próbálja ki most!