Skip to Content

Használhatunk mosogatószert az autómosáshoz?

A mosogatószer az egyik legjobb tisztítószer az ablakokra és az autók keréktárcsájára. Ám ahhoz, hogy ezeket a területeket igazán jól letisztítsuk, megfelelő eszközökre és néhány tippre lesz szükségünk.

Járművünk rendszeres karbantartása elengedhetetlen ahhoz, hogy az sokáig működőképes maradjon. A mosogatószer ideális a kocsi keréktárcsájának és ablakainak letisztítására. Segít abban, hogy autónk jobban nézzen ki, és eltávolítja az utakról felszedett piszkot, törmeléket és sót. Ellátjuk néhány hasznos tippel e területek tisztán tartásához.

Az autók ablakainak és keréktárcsáinak lemosása: szükséges eszközök

Az autók ablakainak és keréktárcsáinak lemosásához a következőkre lesz szükségünk:

 • Egy vödör
 • Egy puha szivacs és egy kefe
 • Nedvességfelszívó rongyok
 • Gumibetétes ablaktörlő
 • Kerti slag
 • Mikroszálas törlőrongy

Lépésről lépésre: az autók keréktárcsáinak és ablakainak letisztítása

 1. Álljunk a kocsival az árnyékba, hogy elkerüljük a túl gyors száradást.
 2. Gondoskodjunk róla, hogy minden ablak és ajtó be legyen zárva.
 3. Töltsük meg a vödröt meleg vízzel, és öntsünk bele néhány csepp mosogatószert.
 4. Dörzsöljük le az ablakokat a puha szivaccsal és a szappanos vízzel, majd használjuk a gumibetétes ablaktörlőt úgy, hogy az élét minden egyes lehúzás után letöröljük egy nedvességfelszívó textillel.
 5. Törölgessük le az ablak széleit, hogy eltávolítsuk a felesleges folyadékot.
 6. Locsoljuk le a keréktárcsákat a kerti slaggal.
 7. A puha szivacs és a kefe segítségével dörzsöljük le a keréktárcsákat, majd öblítsük le őket a slaggal.
 8. Szárítsuk meg őket a mikroszálas törlőronggyal.

Felkészülés

Ha az árnyékban parkolunk le, akkor a kocsit nem éri napfény, amely túl gyors száradásra késztetheti a szappant az ablakon és a keréktárcsákon, makacs foltokat létrehozva. A motor leállítása előtt ellenőrizzük, hogy minden ablak fel van-e húzva, és az ajtók megfelelő záródásáról is gondoskodjunk.

Az autó ablakainak letisztítása

Várjunk, amíg teljesen le nem hűl az autó, majd töltsünk meg egy vödröt meleg (nem forró) vízzel. Öntsünk a vödörbe néhány csepp mosogatószert. Először mindig az ablakokkal kezdjünk. A keréktárcsák gyakran hihetetlenül piszkosak az út porától, és intenzívebb takarítást igényelnek. Ha először az ablakoknak látunk neki, nem kell folyton újratöltenünk a vödröt mosogatószeres vízzel.

Az autó keréktárcsáinak letisztítása

Kerti slagunk segítségével rengeteg törmeléktől megszabadíthatjuk az autót, melyet így kevésbé kell erőteljesen suvickolnunk. Mindenképp használjuk a slagot az összes tárcsa esetében, de utána dörzsöljük le őket erősen a szivaccsal és a kefével is, hogy az összes törmeléket és foltot eltávolítsuk róluk. A tisztítási folyamat végén öblítsük le az összes keréktárcsát. Ne várjuk meg, hogy az összes tárcsával végezzünk, ugyanis a szappan megszáradhat és foltokat hagyhat. Az is segítségünkre lehet a foltok elkerülésében, ha mikroszálas törülközővel szárítjuk meg a tárcsákat. Ez a módszer ráadásul segít megszabadulni a nedvesség nagy részétől, ami hozzátapadhat a piszokhoz, és ismét koszos külsőt kölcsönöz a kocsinknak.

Fontos, hogy az ablakokon és a keréktárcsákon kívül az autó többi részén ne használjunk mosogatószert. Kövesse a felsorolt lépéseket és végezzen alapos munkát.

Kapcsolódó cikkek

#ENJOYTOGETHER

 • Partnerségre léptünk a Kitchen StoriesTM csapatával, hogy rátalálhasson a tökéletes receptre, amellyel a következő összejövetelen leveheti vendégeit a lábukról. Fedezze fel az összes receptet!

 • Ne keressen kifogásokat! Mindig megvan rá a megfelelő apropó, hogy közösen elfogyasszunk egy finom ételt. Merítsen ihletet!

 • Ki mondta, hogy a mosogatás csak unalmas lehet? Ezekkel a praktikákkal garantált a szórakozás! Nagy hatóerejű termékeinkkel pedig gyerekjáték a mosogatás! Próbálja ki most!