Skip to Content

Takarítsa ki konyháját mosogatószerrel

Elmostuk az edényeket, most pedig a mosogató mellett, a csöpögtetőn száradnak a szabad levegőn. Mosogatás letudva, igaz? Korántsem. Nagyon sok olyan része van a konyhánknak, amelyre ráfér egy kis suvickolás, hogy megszabaduljunk a mindennapok és a legutóbbi főzőcskézés során megtelepedett piszoktól, ételmaradéktól és zsírtól. Szerencsére nem kell a nyakunkba vennünk a várost, hogy speciális tisztítószert vásároljunk a konyhánk minden zugához. A Pur mosogatószer kitűnően használható a konyhai takarításhoz.

A konyhapult tisztítása mosogató szappannal

Van a háztartásunkban üres szórófejes üveg? Töltsük meg meleg vízzel, és adjunk hozzá egy csepp Pur mosogatószert. Rázzuk kissé össze, hogy a mosogatószer és a víz összekeveredjen, majd fújjuk rá a konyhapultra, hogy konyhapulttisztítóként használhassuk. Töröljük le egy tiszta törülközővel. A hatékonyság érdekében gondoskodjunk az egyveleg rendszeres felfrissítéséről.

Ha nincs szórófejes üvegünk, helyette adhatunk pár csepp mosogatószert egy tál meleg vízhez is. Fogjunk egy szivacsot, és hagyjuk, hogy magába szívja a mosószeres egyveleget, majd erősen csavarjuk ki, hogy már ne csöpögjön. Dörzsöljük át a konyhapultot a szivacs puha oldalával, amíg le nem jön a piszok, és ragyogni nem kezd.

Ez az oldat jó megoldás lehet a pultok többségéhez, különösen azokhoz, amelyek könnyen csíkosak maradnak. A csíkok a pult tetején megtapadt zsír miatt keletkeznek. A legtöbb konyhai tisztítószer képes fertőtleníteni a pultokat, ám csak a mosogatószer képes átrágni magát ugyanazokon az olajakon, mint amiket a főzéshez használt edényekről és tányérokról kell lemosnunk a mindennapok során. Ez az oldat ideális lehet a kerámia- és üveg főzőlapokhoz is.

A konyhaszekrény kitisztítása

A konyhaszekrények a pulthoz hasonlóan magukhoz vonzzák a piszkot, zsírt és ételmaradékot. Legyen az egy elfeledett, megolvadt tábla csoki vagy a vacsorára evett sült csirkéből származó zsírfolt, a Pur mosogatószer nagy segítségünkre lehet a konyhaszekrények kitakarításakor.

Először szabaduljunk meg egy papírtörlő segítségével a rászáradt, ragacsos vagy letapadt ételmaradék nagy részétől. Ezt követően a konyhaszekrények kitakarításához felhasználhatjuk a szórófejes oldatot vagy a konyhapult tisztításához használt, vízből és a mosogatószerből álló keveréket a tálból. Dörzsöljük át a pultot puha szivaccsal, hogy felszámoljuk a piszkot, majd gyorsan szárítsuk meg papírtörlővel, hogy elkerüljük a csíkok képződését.

Hogyan hárítsuk el a lefolyódugulást?

A folyadék állagú lefolyótisztítókban található kausztikus vegyi anyagok szétmarhatják a csöveket, és mindenki csak a legvégső esetben szeretne ahhoz az – igen drága – megoldáshoz folyamodni, hogy vízvezeték-szerelőt kelljen hívni a dugulás elhárításához. A konyhai lefolyó eldugulását sok esetben a zsír okozza, azzal azonban könnyen leszámolhatunk mosogatószer és víz segítségével. A titok nyitja: öntsünk az eldugult mosogatólefolyóba egy jó adag Pur mosogatószert. Közben töltsük meg csapvízzel a vízforralót, és forraljuk fel. Pár perc elteltével (amikor a mosogatószer átjárta a csöveket, és bevonta a dugulást) folyassuk le a forró vizet a lefolyón. Így összekeveredik a mosogatószerrel, és fellazítja, valamint lemossa a zsírt a csövekről.

Hogyan tisztítsuk meg a rozsdamentes acél konyhai eszközöket

A Pur mosogatószer kitűnően használható a konyhai eszközök letisztítására, különösen a rozsdamentes acél termékek esetében. A konyhai eszközök letisztításához:

  1. Nyomjunk egy nedves, puha szivacsra néhány csepp Pur mosogatószert.
  2. Keressük meg a rozsdamentes acél helyes szálirányát. Ha nem látjuk, tapintsuk ki az ujjainkkal.
  3. Ezt követően kezdjük el letisztítani a berendezést: a száliránynak megfelelően haladjunk felülről lefelé.
  4. Öblítsük le az összes megmaradt mosogatószert.
  5. Szárítsuk meg gyorsan egy tiszta törülköző segítségével, hogy megelőzzük a foltokat és a víz okozta pöttyöket.

A mosogatószer használata a mosogató kitisztításához

Épp egy rakás mosatlan tornyosult a mosogatónkban, és arra lettünk figyelmesek, hogy a leeresztett víz nem volt többé kristálytiszta. Bár talán nem úgy tűnik, ideje kitisztítanunk a mosogatót.

Kezdjük az öblítéssel. Meleg vízzel mossuk le az ételdarabkákat a mosogató széleiről, és öntsük át azokat a mosogatószűrőbe vagy a hulladékmegsemmisítőbe. Ezt követően vessük be a Pur mosogatószert. Locsoljuk körbe a lefolyónyílást mosogatószerrel; így a célnak pont megfelelő mennyiségű mosogatószert használunk majd. Egy tiszta, puha szivaccsal, körkörös mozdulatokkal súroljuk át a mosogató alját és oldalát, majd öblítsük át az egészet. Amennyiben lehetséges, az öblítést oldalt kezdjük egy mozgatható csap vagy egy felszerelhető tömlő segítségével. Ha nincs ilyenünk, használjunk helyette egy vízzel teli poharat.

Tiszta konyhára vágyunk? Takarítsuk ki a konyhát mosogatószerrel: a pulton, a lefolyóban, a szekrényben, a mosogatóban, és valamennyi konyhai eszközön használható.

Kapcsolódó cikkek

#ENJOYTOGETHER

  • Partnerségre léptünk a Kitchen StoriesTM csapatával, hogy rátalálhasson a tökéletes receptre, amellyel a következő összejövetelen leveheti vendégeit a lábukról. Fedezze fel az összes receptet!

  • Ne keressen kifogásokat! Mindig megvan rá a megfelelő apropó, hogy közösen elfogyasszunk egy finom ételt. Merítsen ihletet!

  • Ki mondta, hogy a mosogatás csak unalmas lehet? Ezekkel a praktikákkal garantált a szórakozás! Nagy hatóerejű termékeinkkel pedig gyerekjáték a mosogatás! Próbálja ki most!