Skip to Content

Használhatja-e mosogatószereinket, ha érzékeny a bőre?

Ha érzékeny bőrünk van, és nem tudjuk, elmoshatjuk-e tányérjainkat és bögréinket gumikesztyű nélkül, vagy megmoshatjuk-e a kezünket mosogatószerrel a konyhai műveletek elvégzése után, érdemes mérlegelnünk néhány dolgot.

Értsük meg, miért olyan fontos, hogy mennyi a mosogatószerünk ph-értéke

A pH kifejezés azt jelenti: „hidrogénion-kitevő.” Különböző pH-szintek léteznek, amelyek segítenek az olyan vízben oldódó folyadékok lúg- vagy savtartalmának meghatározásában, mint például a mosogatószer. 

Ha érzékeny a bőrünk, mosogatószerünk pH-értékének bőrsemlegesnek, vagy ahhoz közelinek kell lennie. Bőrünk pH-értéke 5,5 körül mozog, így fontos, hogy ehhez hasonló pH-értékű mosogatószert válasszunk. Az érzékeny bőrre kifejlesztett Pur mosogatószer pH-értéke 5 és 6, míg a Pur alaptermékeié 7 és 8 között mozog. Minél magasabb a pH-érték, annál nagyobb az esélye, hogy a mosogatószer megbolygatja bőrünk külső védőrétegét, vagyis azt a vékony savas réteget, amely távol tartja a baktériumokat és segítségünkre van a természetes olajok megtartásában. Amikor a külső védőrétegnek bántódása esik, számos tünetet észlelhetünk. Ilyenek a következők:

  • Száraz bőr
  • Repedezett bőr
  • Dermatitis (bőrgyulladás)
  • Ekcéma
  • Kiütések

Ennélfogva fontos, hogy mosogatószerünk megfelelő pH-egyensúllyal rendelkezzen.

Mosogatószer használata allergia vagy már meglévő betegség esetén

Ha pontosan követjük a csomagoláson található utasításokat, az illatos vagy illatmentes mosogatószerek nem feltétlenül okoznak irritációt vagy allergiás reakciót a bőrünkön. Ugyanakkor ha már meglévő allergiánk van, lehetséges, hogy érzékenyebb bőrre kifejlesztett terméket kell választanunk. Mielőtt bármilyen mosogatószert vásárolnánk, beszéljünk a bőrgyógyászunkkal a mosogatószer-allergiánkról. Ő segítségünkre lehet abban, hogy meghatározzuk, milyen mosogatószer lehet számunkra a legmegfelelőbb.

A legjobb mosogatószer érzékeny bőrhöz

Érzékeny bőr esetén a Pur Balsam a legmegfelelőbb termékünk. Ez a bőrbarát mosogatószer hihetetlenül kíméletes és gyengéd, ám hihetetlen hatóerejével mégis alaposan megtisztítja edényeinket. Két változatból választhatunk:

  • Sensitive Aloe Vera

E termékek nemcsak kíméletesen bánnak a kezünkkel, de úgy ahogy vannak, biológiailag lebonthatók, valamint újrahasznosított műanyagból készült tégelyekben vannak, hogy kevésbé terheljék meg a környezetet.

Ha továbbra is aggódunk az allergiás reakciók vagy bőrünk külső védőrétegének sérülése miatt, gondolkozzunk el a gumikesztyű használatán mosogatás közben. Ha száraz a bőrünk, kitűnő megoldás lehet a mosogatókesztyű viselése. Ez a gyógyulás ideje alatt megvédi érzékeny bőrünket a további sérüléstől.

Kapcsolódó cikkek

#ENJOYTOGETHER

  • Partnerségre léptünk a Kitchen StoriesTM csapatával, hogy rátalálhasson a tökéletes receptre, amellyel a következő összejövetelen leveheti vendégeit a lábukról. Fedezze fel az összes receptet!

  • Ne keressen kifogásokat! Mindig megvan rá a megfelelő apropó, hogy közösen elfogyasszunk egy finom ételt. Merítsen ihletet!

  • Ki mondta, hogy a mosogatás csak unalmas lehet? Ezekkel a praktikákkal garantált a szórakozás! Nagy hatóerejű termékeinkkel pedig gyerekjáték a mosogatás! Próbálja ki most!