header image

Csirkés shawarma szendvics mangós öntettel

Adag: 4 fő

Összetevők:

  • 1/2 csirkemell
  • 1/2 lepénykenyér
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1 szegfűszeg
  • 1/2 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1/2 evőkanál őrölt koriander
  • 1/2 evőkanál őrölt római kömény
  • 1/4 teáskanál őrölt kardamom
  • 1/4 teáskanál Cayenne-bors
  • 1 teáskanál füstöltpaprikapor
  • 1 teáskanál só
  • 1,5 evőkanál növényi olaj
  • 1/2 mangó
  • 1/2 teáskanál tahini (szezámpaszta)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál joghurt
  • 1/2 fej jégsaláta
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1,5 paradicsom
  • 1/2 lilahagyma
  • 50 g üveges olívabogyó
  • savanyított chilipaprika (választható)

Edények: tál, zárható fagyasztótasak, vágódeszka, kés, spatula, sütőpapír, sütő, robotgép, grillserpenyő

1. Vágjuk csíkokra a csirkemellet. Tegyük a tálba a fokhagymaport, a szegfűszeget, az őrölt koriandert, kurkumát, római köményt, kardamomot, Cayenne-borsot, füstöltpaprikaport és sót. Keverjük össze alaposan. Adjuk a csirkemellet és az olajat a fűszerkeverékhez, majd forgassuk össze, amíg a húst teljesen be nem vonják a fűszerek. A legjobb eredményt úgy érhetjük el, ha az egészet zárható fagyasztótasakba tesszük, és hagyjuk, hogy a hús nagyjából 3 órán át, vagy egész éjjel pácolódjon a hűtőszekrényben.

2. Melegítsük előre a sütőt 220 °C-ra. Helyezzük a bepácolt csirkemellet sütőpapírra, majd süssük nagyjából 15 percig. Miután a csirke megsült, vegyük ki a sütőből, és pihentessük egy kis ideig.

3. Közben pucoljuk meg a mangót és durván aprítsuk fel. Tegyük a robotgépbe, adjuk hozzá a tahinit és a citromlevet, majd turmixoljuk az egészet csomómentes pürévé. Adjuk hozzá a joghurtot, és turmixoljuk össze az egészet, amíg homogén masszát nem kapunk. Tegyük félre.

4. Vágjuk gerezdekre a lepénykenyeret, majd pirítsuk meg közepes lángon a grillserpenyőn.

5. A salátához vágjuk vékonyra az uborkát, a paradicsomot, a lilahagymát, a jégsalátát és – adott esetben – a savanyított chilit. Vágjuk félbe az olívabogyókat. Állítsuk össze az ételt: kenjük meg az enyhén megpirított lepénykenyereket a mangós-joghurtos szósszal, töltsük meg a kívánt salátaösszetevőkkel, majd adjuk hozzá a csirkeszeleteket. Jó étvágyat!

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia.
A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.

További részletek

  • Vissza a kezdőlapra

  • Ne keressen kifogásokat! Mindig megvan rá a megfelelő apropó, hogy közösen elfogyasszunk egy finom ételt.

  • Partnerségre léptünk a Kitchen StoriesTM csapatával, hogy rátalálhasson a tökéletes receptre, amellyel a következő összejövetelen leveheti vendégeit a lábukról. Fedezze fel az összes receptet!