Anyák napja: így ünnepli a világ az édesanyákat

Édesanyánk igazi hős, jó barát, és mindig mellettünk álló lelki támasz. Az év minden napján megérdemli, hogy köszönetet mondjunk feltétlen szeretetéért, elkötelezettségéért és hatalmas szívéért. Van azonban az évnek egy kiemelt napja, amikor a családok világszerte megünneplik az anyák napját, és tisztelettel adóznak az édesanyáknak. Vessünk egy pillantást az anyák napja nemzetközi dátumaira, valamint a legegyedibb ajándékokra, amelyekkel a 2020-as anyák napján előrukkolhat.

Egy otthon elkészített finom étellel biztosan emlékezetessé teheti a napot. Ha szüksége van némi inspirációra egy lenyűgöző anyák napi menühöz, egyszerű, finom receptjeinkkel biztosan sikert arat majd.

„ Egyedi anyák napi ajándékok és programok”

Kezdjük az anyák napja legégetőbb kérdésével: Mivel lephetnénk meg az édesanyánkat? A hagyományos ajándékok listáját közismerten a virág és a csokoládé vezeti, de előfordulhat, hogy ennél egyedibb meglepetéssel szeretne előállni. Szerintünk a legnagyobb ajándék nem vehető meg pénzzel: ez pedig nem más, mint az együtt töltött idő. Mindannyian tudjuk, hogy együtt a legjobb, a mai világban azonban mégis ritkaságnak számítanak a családi körben töltött nyugodt, örömteli pillanatok. Merítsen hát ihletet három kedvenc ötletünkből, amelyekkel garantáltan egyedi anyák napi ajándékot adhat édesanyjának – és akár családi videokonferencia-hívás keretében is átadhatja őket!

A bingó például egy remekül személyre szabható játék. Készítsen saját kezűleg bingókártyákat: címkézze fel őket jellegzetes kifejezésekkel, valamint édesanyja kedvenc színeivel, ételeivel vagy dalaival. Töltsék a 2020-as anyák napját egy fergeteges bingóval, amely az édesanyját állítja reflektorfénybe. Le merjük fogadni, hogy hihetetlenül mókás pillanatokat élnek majd át, sőt az is lehet, hogy levegőért kell majd kapkodniuk a nevetéstől.

Minél több ember vesz részt (vagy csatlakozik távolról) anyák napi bulijához, annál viccesebb lesz a fényképpárosító verseny. Minden családnak kiskori képeket kell küldenie az anyukáról és a gyerekekről. Ossza több csapatra a vendégeket. Ha készen állnak a versenyre, indulhat a találgatás! Aki kitalálja, hogy ki szerepel a kiskori fotón, kap egy pontot. A tét tovább emelhető, ha a vesztes csapatnak meg kell masszíroznia az édesanyát!

Anyák napján édesanyánk megérdemli, hogy tejben-vajban fürösszük. Egy gondosan elkészített, ínycsiklandó vacsora igazán egyedi anyák napi ajándék lehet. Keresgélnie sem kell – mi már összeállítottuk az egyszerűen elkészíthető előételek, főételek és desszertek tökéletes listáját. Szerencsére a mosogatás miatt sem kell aggódnia: a Pur és a Somat leveszi a válláról ezt az ünneprontó terhet.

Ünneplés a világ körül: az anyák napja dátuma

Az anyák napja dátumában nagy eltérések mutatkoznak a világ különböző pontjain. Sok közép-európai országban – például Németországban, Olaszországban vagy Görögországban – május második vasárnapján ünneplik az anyák napját. A 2020-as anyák napja ennélfogva május 10-re esik. Portugáliában, Spanyolországban és Magyarországon viszont május első vasárnapja az anyák napja kijelölt dátuma. Lengyelországban mindig május 26. a hivatalos nap, míg Franciaországban és Svédországban május utolsó vasárnapján ünneplik az édesanyákat.

Egyiptomban és számos más közel-keleti országban március 21-én emlékeznek meg az anyákról. Bizonyos észak-afrikai és nyugat-ázsiai országok a tavasz kezdetét jelölték ki az anyák napja megünneplésére, ami igen kedves metafora, hiszen a természet is tavasszal borul virágba.

A sok anyák napi információ után biztosan alig várja, hogy megtalálja a tökéletes ajándékot, amellyel mosolyt csalhat édesanyja arcára. Most, hogy a világ minden tájáról ihletet gyűjthetett, tegyen ki magáért és élvezze ki családjával a 2020-as anyák napja minden egyes pillanatát!

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia.
A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!

Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheti a szeretteivel töltött időt!

Fedezzen fel még többet

  • Vissza a kezdőlapra

  • Ne keressen kifogásokat! Mindig megvan rá a megfelelő apropó, hogy közösen elfogyasszunk egy finom ételt.

  • Partnerségre léptünk a Kitchen StoriesTM csapatával, hogy rátalálhasson a tökéletes receptre, amellyel a következő összejövetelen leveheti vendégeit a lábukról. Fedezze fel az összes receptet!