Skip to Content

Grillezett zöldséges és mozzarellás calzone

Adag: 2 fő

Összetevők:

  • 1 db sárga kaliforniai paprika 
  • 1 db padlizsán 
  • 1 db cukkini 
  • 250 g mozzarella 
  • 21 g friss élesztő 
  • 125 ml víz (langyos) 
  • 175 g liszt 
  • 75 durum búzadara 
  • ½ teáskanál só 
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 ág bazsalikom 
  • 1 db citrom 
  • 30 g parmezán 
  • 200 g paradicsompüré 
  • 1 teáskanál szárított oregánó 
  • só 
  • bors 
  • olívaolaj (a sütéshez) 
  • olívaolaj (a kikenéshez) 
  • búzadara (a meghintéshez)

Edények: 2 tál, konyharuha, vágódeszka, kés, grillsütő, spatula, sütőecset, tál (nagy), finom lyukú reszelő, sütő, nyújtófa, tepsi

Tegyük a friss élesztőt egy tányérba, és oldjuk fel langyos vízben. Adjuk hozzá a lisztet, a búzadarát, a sót és az olívaolaj felét. Gyúrjuk össze, amíg sima, csomómentes tésztát nem kapunk. Fedjük le egy konyharuhával és hagyjuk kelni nagyjából 1 órán át, vagy amíg meg nem kétszereződött a tészta mérete.

Közben vágjuk apró darabokra a kaliforniai paprikát, a padlizsánt és a cukkinit. Süssük a zöldségeket egy forró grillserpenyőben, amíg mindkét oldaluk meg nem barnul. Időnként kenjük meg őket olívaolajjal. Vegyük ki a zöldségeket a grillserpenyőből, vágjuk fel őket és tegyük őket egy tálba. Vágjuk finomra a bazsalikomleveleket, majd adjuk hozzá a tálhoz a citromhéjjal, a reszelt parmezánnal és a sóval, borssal együtt. Forgassuk össze.

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Felezzük meg a tésztát és hintsük meg a búzadarával. Nyújtsuk ki egy nagy, körülbelül 25 cm átmérőjű körré. Szeleteljük fel a mozzarellát, és a negyedét halmozzuk a tészta egyik oldalára. Szedjük rá a grillezett zöldségeket, majd a mozzarella újabb negyedét. Hajtsuk rá a tésztát a töltelékre, és nyomkodjuk össze a széleit. Ismételjük meg ugyanezt a tészta másik felével és a maradék sajttal.

Tegyük egy tepsire a calzone-t és kenjük meg olívaolajjal. Süssük 220 °C-on kb. 10 percig.

Közben tegyük egy tálba a paradicsompürét, a szárított oregánót, a sót, a borsot és a maradék olívaolajat, majd keverjük össze. Tálaljuk a calzone-t paradicsomszósszal. Jó étvágyat!

Aggaszt a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a fejed!

Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!

Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!

További részletek

  • Vissza a kezdőlapra

  • A megfelelő apropó

    Ne keress kifogásokat! Mindig megvan rá a megfelelő apropó, hogy közösen elfogyasszunk egy finom ételt.

  • Partnerségre léptünk a Kitchen Stories™ csapatával, hogy rátalálhass a tökéletes receptre, amellyel a következő összejövetelen leveheted vendégeidet a lábukról. Fedezd fel az összes receptet!