5 összetevős csípős mogyorószószos soba tészta
Adag: 2 fő
Összetevők:
- 200 g soba tészta
- 200 g pörkölt mogyoró (felosztva)
- 4 evőkanál szójaszósz
- 1½ evőkanál Sriracha
- 5 evőkanál víz
- 1½ evőkanál olívaolaj
- 1 db újhagyma
- bors
Edények: finom szita, lábas, robotgép, vágódeszka, kés
Készítsük el a soba tésztát a csomagoláson található utasításoknak megfelelően. Szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel, majd tegyük félre.
A robotgépben készítsünk sima pasztát a mogyorókból. Adjuk hozzá a szójaszószt, a Srirachát, a vizet és az olívaolajat, hogy krémes szószállagot kapjon. Szükség szerint adjunk hozzá több vizet, hogy elég híg legyen a tészta bevonásához.
Aprítsuk fel a maradék mogyorót és vékonyan szeleteljük fel a zöldhagymát.
Keverjük össze a tésztát a mogyorószósszal egy tányérban. Díszítsük a felaprított mogyoróval és a zöldhagymával. Ízlés szerint borsozzuk. Jó étvágyat!
Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!
Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia.
A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.