Adag: 2 fő
Összetevők:
- 2 db csirkecomb
- 190 g tönkölybúza
- 1/2 fej radicchio saláta
- 6 gerezd fokhagyma
- 60 ml almaecet
- 355 ml víz
- só
- bors
- olívaolaj a sütéshez
Edények: vágódeszka, kés, fogó, edény, fakanál
A csirke mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
Szedjük ki a radicchio saláta közepét, és vágjuk fel vékony darabokra. Pucoljuk meg a fokhagymagerezdeket és préseljük őket ki.
Tegyünk fel a főzőlapra egy edényt közepes lángon, és öntsünk bele egy kevés olívaolajat. Tegyük bele a csirkecombok alsó és felső részét a bőrös résszel lefelé, és süssük nagyjából 12 percig, amíg a bőr ropogós és barna nem lesz. Fordítsuk meg, és süssük nagyjából további 8 percen át. Vegyük ki az edényből.
Öntsünk újabb vékony réteg olívaolajat az edénybe, ha szükség van rá, és helyezzük bele a fokhagymagerezdeket. Hagyjuk pirulni kb. 1 percig, majd adjuk hozzá a tönkölyt. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk sülni nagyjából 5 percig, vagy amíg illatozni nem kezd, és a tönköly meg nem pirul kissé. Öntsük az edénybe az almaecetet, majd a vizet. Forraljuk fel.
Ha már forr, tegyük vissza a csirkét, és főzzük nagyjából 20 percig, vagy amíg meg nem fő a csirke és a tönköly, és a folyadék szinte teljesen el nem párolog. Tálaljuk a tönkölyt és a csirkét, majd díszítsük a radicchio salátával. Jó étvágyat!
Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!
Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!