Skip to Content

Anyák napja: így ünnepli a világ az édesanyákat

Édesanyánk igazi hős, jó barát, és mindig mellettünk álló lelki támasz. Az év minden napján megérdemli, hogy köszönetet mondjunk feltétlen szeretetéért, elkötelezettségéért és hatalmas szívéért. Van azonban az évnek egy kiemelt napja, amikor a családok világszerte megünneplik az anyák napját, és tisztelettel adóznak az édesanyáknak. Vessünk egy pillantást az anyák napja nemzetközi dátumaira, valamint a legegyedibb ajándékokra, amelyekkel anyák napján előrukkolhatsz.

Egy otthon elkészített finom étellel biztosan emlékezetessé teheted a napot. Ha szükséged van némi inspirációra egy lenyűgöző anyák napi menühöz, egyszerű, finom receptjeinkkel biztosan sikert arat majd.

Egyedi anyák napi ajándékok és programok

Kezdjük az anyák napja legégetőbb kérdésével: Mivel lephetnénk meg az édesanyánkat? A hagyományos ajándékok listáját közismerten a virág és a csokoládé vezeti, de előfordulhat, hogy ennél egyedibb meglepetéssel szeretnél előállni. Szerintünk a legnagyobb ajándék nem vehető meg pénzzel: ez pedig nem más, mint az együtt töltött idő. Mindannyian tudjuk, hogy együtt a legjobb, a mai világban azonban mégis ritkaságnak számítanak a családi körben töltött nyugodt, örömteli pillanatok. Meríts hát ihletet három kedvenc ötletünkből, amelyekkel garantáltan egyedi anyák napi ajándékot adhatsz édesanyádnak – és akár családi videokonferencia-hívás keretében is átadhatod őket!

A bingó például egy remekül személyre szabható játék. Készíts saját kezűleg bingókártyákat: címkézd fel őket jellegzetes kifejezésekkel, valamint édesanyád kedvenc színeivel, ételeivel vagy dalaival. Töltsétek az anyák napját egy fergeteges bingóval, amely az édesanyádat állítja reflektorfénybe. Le merjük fogadni, hogy hihetetlenül mókás pillanatokat éltek majd át, sőt az is lehet, hogy levegőért kell majd kapkodnotok a nevetéstől.

Minél több ember vesz részt (vagy csatlakozik távolról) az anyák napi bulidhoz, annál viccesebb lesz a fényképpárosító verseny. Minden családnak kiskori képeket kell küldenie az anyukákról és a gyerekekről. Oszd több csapatra a vendégeket. Ha készen álltok a versenyre, indulhat a találgatás! Aki kitalálja, hogy ki szerepel a kiskori fotón, kap egy pontot. A tét tovább emelhető, ha a vesztes csapatnak meg kell masszíroznia az édesanyját!

Anyák napján édesanyánk megérdemli, hogy tejben-vajban fürösszük. Egy gondosan elkészített, ínycsiklandó vacsora igazán egyedi anyák napi ajándék lehet. Keresgélned sem kell – mi már összeállítottuk az egyszerűen elkészíthető előételek, főételek és desszertek tökéletes listáját. Szerencsére a mosogatás miatt sem kell aggódnod: a Pur és a Somat leveszi a válladról ezt az ünneprontó terhet

Ünneplés a világ körül: az anyák napja dátuma

Az anyák napja dátumában nagy eltérések mutatkoznak a világ különböző pontjain. Sok közép-európai országban – például Németországban, Olaszországban vagy Görögországban – május második vasárnapján ünneplik az anyák napját. Portugáliában, Spanyolországban és Magyarországon viszont május első vasárnapja az anyák napja kijelölt dátuma. Lengyelországban mindig május 26. a hivatalos nap, míg Franciaországban és Svédországban május utolsó vasárnapján ünneplik az édesanyákat.

Egyiptomban és számos más közel-keleti országban március 21-én emlékeznek meg az anyákról. Bizonyos észak-afrikai és nyugat-ázsiai országok a tavasz kezdetét jelölték ki az anyák napja megünneplésére, ami igen kedves metafora, hiszen a természet is tavasszal borul virágba.

A sok anyák napi információ után biztosan alig várod, hogy megtaláld a tökéletes ajándékot, amellyel mosolyt csalhatsz édesanyád arcára. Most, hogy a világ minden tájáról ihletet gyűjthettél, tegyél ki magadért és élvezd ki családoddal az anyák napja minden egyes pillanatát!

Aggaszt a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a fejed!

Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!

Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt! 

Fedezz fel még többet

  • Vissza a kezdőlapra

  • A megfelelő apropó

    Ne keress kifogásokat! Mindig megvan rá a megfelelő apropó, hogy közösen elfogyasszunk egy finom ételt.

  • Partnerségre léptünk a Kitchen Stories™ csapatával, hogy rátalálhass a tökéletes receptre, amellyel a következő összejövetelen leveheted vendégeidet a lábukról. Fedezd fel az összes receptet!