Skip to Content

Brownie-s sajttorta

Adag: 12 db

Összetevők:

  • 120 g étcsokoládé
  • 120 g vaj
  • 5 db tojás (két adagra osztva)
  • 60 ml tej
  • 350 g cukor (két adagra osztva)
  • 100 g finomliszt
  • 1⁄4 teáskanál só
  • 500 g sajtkrém
  • 125 g tejföl
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • vaníliakivonat
  • liszt a meghintéshez
  • friss málna a tálaláshoz
  • 100 ml habtejszín (opcionális)
  • 1 evőkanál porcukor (opcionális)

Edények: sütő, kis méretű főzőedény, robotgép vagy habverő dagasztóvillákkal, tortaforma, spatula, nagy tál, habverő, kés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy kis méretű főzőedényben közepes lángon olvasszuk meg a vajat és a csokoládét. Tegyük félre. Verjünk fel robotgépben néhány tojást, a tejet, valamint a cukor egy részét. Adjuk hozzá az olvasztott vaj és csokoládé keverékét, majd keverjük alaposan össze a gép segítségével. Adjuk hozzá a lisztet és a sót, majd keverjük simára.

Vajazzuk ki a tortaformát, és szükség esetén hintsük meg liszttel. Helyezzük bele egyenletesen a brownie tésztáját. Süssük a 180 °C-ra előmelegített sütőben nagyjából 25 percig.

Közben tegyük egy nagy tálba a sajtkrémet, a maradék cukrot és tojást, a tejfölt, valamint a vaníliakivonatot. Habverővel keverjük simára.

Vegyük ki a sütőformát a sütőből, és csökkentsük a hőmérsékletet 160 °C-ra. Helyezzük a formába a sajtkrémes masszát, és simítsuk el a felszínét. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük nagyjából 50–55 percig, amíg a töltelék meg nem szilárdul.

Vegyük ki a tortát a sütőből. Hagyjuk kissé hűlni, mielőtt egy kicsi, éles késsel körülvágnánk a tortaforma mentén. Nyissuk ki a formát, és vegyük le az oldalát. Miután kihűlt a torta, tegyük a hűtőbe, és hagyjuk ott legalább 4 órára – ideális esetben pedig akár egész éjszakára.

Verjük keményre a habtejszínt a porcukorral. Kenjünk egy vékony réteg habot a torta tetejére, és tálaljuk friss málnával.

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia.
A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.

További részletek

  • Vissza a kezdőlapra

  • Ne keressen kifogásokat! Mindig megvan rá a megfelelő apropó, hogy közösen elfogyasszunk egy finom ételt.

  • Partnerségre léptünk a Kitchen StoriesTM csapatával, hogy rátalálhasson a tökéletes receptre, amellyel a következő összejövetelen leveheti vendégeit a lábukról. Fedezze fel az összes receptet!