Skip to Content
header image

Pisztáciakéreggel bevont bárányborda rozmaringos polentával

Adag: 4 fő

Összetevők:

  • salottahagyma
  • 60 g vaj
  • 50 g pisztácia
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 teáskanál egész szerecsendió (felosztva)
  • 250 g zöld olívabogyó
  • 250 ml csirkealaplé
  • 3 ág rozmaring (levelek)
  • 60 g polenta
  • 25 g parmezán
  • 1 kg bárányborda
  • bors

Edények: vágódeszka, kés, serpenyő, fakanál, robotgép, nagy tál, finom lyukú reszelő, műanyag fólia, főzőedény, habverő, sütő, tűzálló serpenyő

1. Vágjuk apróra a salottahagymát.

2. Pároljuk a salottahagymát vajon kb. 3–5 percig, amíg üveges nem lesz.

3. Aprítsuk durvára a pisztáciát a robotgépben.

4. Egy nagy tálban keverjük össze a pisztáciát, a zsemlemorzsát, a tojást, a mustárt, a salottahagymát és az olívaolajat. Forgassuk össze alaposan.

5. Reszeljük bele a szerecsendiót a pisztáciás keverékbe egy finom lyukú reszelő segítségével. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal. Keverjük össze alaposan.

6. Helyezzük a pisztáciás keveréket egy nagy műanyag fóliára. Készítsünk belőle hengerformát, majd csavarjuk be szorosan. Tegyük be a hűtőbe és hagyjuk összeállni.

7. Aprítsuk durvára a zöld olívabogyókat.

8. Öntsük a csirkealaplevet és a rozmaringleveleket egy közepes lángra helyezett főzőedénybe, majd sózzuk, borsozzuk. Reszeljünk bele szerecsendiót, majd forraljuk fel.

9. Adjuk hozzá a polentát, és kevergessük folyamatosan, amíg be nem sűrűsödik a keverék.

10. Keverjük bele az olívabogyókat és reszeljük bele a parmezánt. Forgassuk jól össze és tegyük félre.

11. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy tűzálló serpenyőben forrósítsunk fel egy kis olívaolajat, majd közepes lángon pirítsuk meg a bárányt oldalanként nagyjából 3–5 percig. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal. Vegyük ki a pisztáciás keveréket a műanyag fóliából. Vigyük fel a kérget a bárány tetejére. Tegyük a serpenyőt az előmelegített sütőbe, majd süssük 180 °C-on nagyjából 10–15 percig. Fogyasszuk a polentával!

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia.
A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.

További részletek

  • Vissza a kezdőlapra

  • Ne keressen kifogásokat! Mindig megvan rá a megfelelő apropó, hogy közösen elfogyasszunk egy finom ételt.

  • Partnerségre léptünk a Kitchen StoriesTM csapatával, hogy rátalálhasson a tökéletes receptre, amellyel a következő összejövetelen leveheti vendégeit a lábukról. Fedezze fel az összes receptet!