Adag: 4 fő
Összetevők:
- 450 g zöldspárga
- 200 g eper
- 80 g bébispenót
- 30 g pisztácia
- 100 g feta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- só
- bors
- olívaolaj a sütéshez
Edények: vágódeszka, kés, nagy serpenyő, fakanál, lezárható befőttes üveg, tál
Távolítsuk el a spárga fás végét, majd vágjuk fel enyhén rézsútos darabokra (nagyjából 1 cm). Csumázzuk ki, majd negyedeljük fel az epreket.
Hevítsünk fel némi olívaolajat egy nagy serpenyőben, és süssük közepes lángon a spárgadarabokat nagyjából 8–10 percig, amíg meg nem puhulnak. Ízesítsük sóval és borssal.
Keverjük össze a bébispenótot, a sült spárgát, az epret és a szétmorzsolt fetát egy tálban. Öntözzük meg a vinaigrette-tel és szórjuk meg a tetejét pisztáciával, majd tálaljuk.
Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia.
A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.