Adag: 4 fő
Összetevők:
- 500 g fettuccine (friss)
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál petrezselyem
- 80 g vaj
- 400 ml tejszín
- 150 g parmezán
- parmezán a tálaláshoz
- só
- bors
Edények: vágódeszka, kés, kis serpenyő, nagy főzőedény, szita
Pucoljuk meg és aprítsuk fel a fokhagymát. Aprítsuk finomra a petrezselymet.
Olvasszuk fel a vaj egy részét egy főzőedényben közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát, és süssük nagyjából 1 percig. Öntsük a tejszínt a főzőedénybe, és sózzuk, borsozzuk. Főzzük nagyjából 3 percig, amíg be nem sűrűsödik kissé. Néha keverjük meg. Adjuk hozzá a parmezánt, majd húzzuk le az edényt a tűzről.
Forraljuk fel a vizet. Sózzuk meg, tegyük bele a fettucine-t és főzzük al dentére. Szűrjük le a megfőtt fettucine-t és adjuk a tejszínes szószhoz. Forgassuk össze. Helyezzük vissza a főzőedényt a tűzre, adjuk hozzá a felaprított petrezselymet és a vajat, majd ismét forgassuk össze.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálaljuk extra parmezánnal. Jó étvágyat!
Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!
Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!