Fettucine Alfredo

Adag: 4 fő

Összetevők:

  • 500 g fettuccine (friss) 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 4 evőkanál petrezselyem 
  • 80 g vaj 
  • 400 ml tejszín 
  • 150 g parmezán 
  • parmezán a tálaláshoz 
  • só 
  • bors

Edények: vágódeszka, kés, kis serpenyő, nagy főzőedény, szita

Pucoljuk meg és aprítsuk fel a fokhagymát. Aprítsuk finomra a petrezselymet.

Olvasszuk fel a vaj egy részét egy főzőedényben közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát, és süssük nagyjából 1 percig. Öntsük a tejszínt a főzőedénybe, és sózzuk, borsozzuk. Főzzük nagyjából 3 percig, amíg be nem sűrűsödik kissé. Néha keverjük meg. Adjuk hozzá a parmezánt, majd húzzuk le az edényt a tűzről.

Forraljuk fel a vizet. Sózzuk meg, tegyük bele a fettucine-t és főzzük al dentére. Szűrjük le a megfőtt fettucine-t és adjuk a tejszínes szószhoz. Forgassuk össze. Helyezzük vissza a főzőedényt a tűzre, adjuk hozzá a felaprított petrezselymet és a vajat, majd ismét forgassuk össze.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálaljuk extra parmezánnal. Jó étvágyat!

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia.
A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.

További részletek

  • Vissza a kezdőlapra

  • Ne keressen kifogásokat! Mindig megvan rá a megfelelő apropó, hogy közösen elfogyasszunk egy finom ételt.

  • Partnerségre léptünk a Kitchen StoriesTM csapatával, hogy rátalálhasson a tökéletes receptre, amellyel a következő összejövetelen leveheti vendégeit a lábukról. Fedezze fel az összes receptet!