Somat Logo

Töltött egészben sült burgonya

Összetevők
Adag: 2 fő

  • 2 db burgonya
  • 30 g olívabogyó
  • 30 g aszalt paradicsom (olajban eltéve)
  • 1 zöldhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 50 g cheddar sajt (reszelt)
  • 30 g rukkola
  • 1 evőkanál crème fraîche
  • bors

Edények: sütőpapír, sütő, vágódeszka, kés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Felezzük meg az olívabogyókat, csöpögtessük le az aszalt paradicsomot, és szeleteljük fel a zöldhagymákat, majd tegyük ezeket félre. Szurkáljuk meg néhányszor a burgonyákat egy villával, majd helyezzük őket sütőpapírra. Süssük nagyjából 40 percig, vagy amíg meg nem puhulnak.

Vegyük ki a burgonyákat a sütőből, majd metsszük be mindegyik tetejét. Kenjünk meg minden burgonyát vajjal, kissé nyomkodjuk össze villával, szórjuk meg cheddarral, majd nyomkodjuk össze ismét.

Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal. Helyezzünk a tetejére olívabogyókat, aszalt paradicsomot, felszeletelt zöldhagymát, rukkolát és crème fraîche-t, majd szórjunk még több zöldhagymát rá. Jó étvágyat!

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia.
A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.