Somat Logo

Tészta gyors paradicsomszósszal

Összetevők
Adag: 2 fő

  • 400 g tészta 
  • 300 g paradicsom 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 10 levél bazsalikom 
  • ½ vöröshagyma 
  • 8 evőkanál olívaolaj (felosztva) 
  • 2 db aszalt paradicsom 
  • 50 ml narancslé 
  • 1 teáskanál agavészirup 
  • 2 teáskanál tengeri só 
  • ¼ teáskanál bors 
  • bors 
  • bazsalikom a tálaláshoz

Edények: serpenyő, fakanál, vágódeszka, kés, blender, fazék

Negyedeljük fel a paradicsomokat és csumázzuk ki őket. Pucoljuk meg és aprítsuk finomra a fokhagymát. Mossuk és szárítsuk meg a bazsalikomot, majd vágjuk fel. Pucoljuk meg és vágjuk finomra a hagymát. Hevítsünk fel közepes lángon némi olívaolajat egy serpenyőben, és süssük a hagymát 2–3 percig. Húzzuk le a tűzről.

Tegyük a blenderbe a paradicsomok felét, a sült hagymát, az aszalt paradicsomot, a fokhagymát, a narancslevet, az agavészirupot, a sót, a borsot, valamint a maradék olívaolajat. Turmixoljuk nagyjából 1 percig, vagy amíg sima nem lesz. Ezt követően adjuk hozzá a maradék paradicsomot és bazsalikomot, majd két-háromszor használjuk a pulzálás funkciót, hogy összeálljon.

Adjuk hozzá a fazékban lévő forrásban lévő sós vízhez a tésztát. Főzzük al dentére a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrjük le. Tegyük a paradicsomszószt és a megfőtt tésztát egy nagy serpenyőbe, majd keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálaljuk a tésztát friss bazsalikommal meghintve. Jó étvágyat!

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia.
A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.