Somat Logo

Tészta gesztenyével és gombával a földes ízek jegyében

Összetevők
Adag: 4 fő

  • 500 g tagliatelle 
  • 300 g gesztenye (hámozott) 
  • 400 g gomba 
  • 2 db vöröshagyma 
  • 4 db újhagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 8 evőkanál olívaolaj 
  • 500 ml tejszín 
  • 1 citrom (leve) 
  • 50 g parmezán
  • bors
  • díszítésként újhagyma

Edények: vágódeszka, kés, nagy lábas, serpenyő, reszelő, citromnyomó, szita

Aprítsuk finomra az újhagymát. Vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát. Vágjuk ki a gombák törzsét, majd negyedeljük fel őket. Vágjuk fel a hámozott gesztenyéket.

Tegyük a tésztát egy nagy lábasnyi sós vízbe, és főzzük al dentére a csomagoláson található utasítások alapján.

Közepes lángon hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a gombát, és süssük nagyjából 5 percig. Sózzuk ízlés szerint. Adjuk hozzá a felvágott gesztenyét, és süssük nagyjából további 3 percen át.

Adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük nagyjából 4 percig. Nyomjuk ki a citrom levét. Reszeljük le finom lyukú reszelőn a parmezánt. Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal és citromlével. Adjuk hozzá a parmezánt, és keverjük el benne.

Szűrjük le a tésztát, tegyük a serpenyőbe, majd keverjük össze a szósszal. Tálaljuk a tésztát, és díszítsük újhagymával. Jó étvágyat!

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia.
A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.