Somat Logo

Mini almás croissant-ok

Összetevők
Adag: 16 db

  • 150 g alakor- vagy tönkölyliszt 
  • ½ teáskanál sütőpor (gluténmentes) 
  • 2 evőkanál kókuszcukor 
  • 70 g kókuszolaj (meleg) 
  • 150 g juhtejből készült görög joghurt (10%-os zsírtartalmú) 
  • ¼ evőkanál só 
  • 1 evőkanál szeletelt mandula 
  • 1 evőkanál nyírfacukor vagy kókuszcukor 
  • ¼ teáskanál fahéj 
  • 1 db alma 
  • liszt a meghintéshez

Edények: nagy keverőtál, konyharuha, tepsi, sütőpapír, sütő, vágódeszka, kés, kis keverőtál, hámozókés, nyújtófa, hűtőtálca (választható)

Egy nagy tálban keverjük össze az alakort, a sütőport, a kókuszcukrot és a sót. Keverjük bele a joghurtot és a kókuszolajat, és gyúrjuk sima tésztává kézzel.

Fedjük le a keverőtálat egy konyharuhával, majd hagyjuk pihenni a hűtőben nagyjából 30 percig. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Közben aprítsuk fel a mandulát és keverjük össze a nyírfacukorral és a fahéjjal. Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra, alsó-felső sütésre.

Lisztezett felületen nyújtsuk kerek formájúra a tésztát (nagyjából 26 centiméteresre). Szükség esetén használjunk egy tányért a formázáshoz, és hintsük meg liszttel. Vágjuk fel a tésztát 16 egyenlő méretű háromszögre.

Hámozzuk meg az almát, vágjuk ki a csutkáját, majd szeleteljük fel. Kenjük meg a tésztaháromszögeket a mandulás-fahéjas krémmel. Helyezzünk egy szelet almát mindegyik háromszög külső felére.

Kívülről hajtsuk fel úgy a tészta széleit, hogy azok fedjék az almát.

Helyezzük a mini croissant-okat egy tálcára, és kenjük a tetejükre a mandulás-fahéjas krém maradékát. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük nagyjából 15–18 percig 150 °C-on. Hagyjuk hűlni. Jó étvágyat!

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia.
A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.