Somat Logo

Könnyű epres-spárgás saláta

Összetevők
Adag: 4 fő

  • 450 g zöldspárga 
  • 200 g eper 
  • 80 g bébispenót
  • 30 g pisztácia 
  • 100 g feta 
  • 2 evőkanál olívaolaj 
  • 1 evőkanál balzsamecet 
  • só 
  • bors 
  • olívaolaj a sütéshez

Edények: vágódeszka, kés, nagy serpenyő, fakanál, lezárható befőttes üveg, tál

Távolítsuk el a spárga fás végét, majd vágjuk fel enyhén rézsútos darabokra (nagyjából 1 cm). Csumázzuk ki, majd negyedeljük fel az epreket.

Hevítsünk fel némi olívaolajat egy nagy serpenyőben, és süssük közepes lángon a spárgadarabokat nagyjából 8–10 percig, amíg meg nem puhulnak. Ízesítsük sóval és borssal.

Keverjük össze a bébispenótot, a sült spárgát, az epret és a szétmorzsolt fetát egy tálban. Öntözzük meg a vinaigrette-tel és szórjuk meg a tetejét pisztáciával, majd tálaljuk.

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia.
A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.