Somat Logo

Kakukkfüves tejben főtt laposhal brokkolival

Összetevők
Adag: 2 fő

  • 100 g laposhal (bőr nélküli filé) 
  • 100 g brokkoli 
  • 100 ml tej 
  • 5 ág kakukkfű 
  • 100 ml zöldségalaplé (felosztva) 
  • 40 g vaj 
  • 20 g mandulapehely 
  • só 
  • bors

Edények: kis serpenyő, fakanál, nagy serpenyő, kicsi főzőedény, kés, vágódeszka, lyukacsos kanál

Egy lábasban pirítsuk aranybarnára a mandulapelyhet.

Forraljuk fel a zöldségalaplé felét és a tejet, majd alaposan sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, és áztassuk be a meleg tejbe nagyjából 3–5 percre.

Ezt követően mártsuk a laposhalat a meleg, de nem forró tejbe (az ideális hőmérséklet nagyjából 90 °C). Vastagságától függően posírozzuk 3–4 percig.

Közben töltsük meg a főzőedényt vízzel, majd sózzuk meg és forraljuk fel azt. Szedjük apró rózsákra a brokkolit.

Blansírozzuk a brokkolit a sós, forrásban lévő vízben 3–4 percig, hogy megőrizze ropogósságát. Szűrjük le és tegyük félre.

Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a maradék zöldségalaplevet, majd lassan forraljuk fel az egészet.

Ezt követően dobáljuk bele a blansírozott brokkolit a vajas alaplébe. Szükség esetén ízesítsük sóval és borssal. Halmozzuk a laposhalat a brokkolira, majd díszítsük mandulapelyhekkel.

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia.
A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.