Somat Logo

5 összetevős sült brokkolis kuszkusz citromos joghurttal

Összetevők
Adag: 2 fő

  • ½ fej brokkoli
  • 120 g kuszkusz
  • 1 db citrom (héja és leve, felosztva)
  • 100 g zsíros görög joghurt
  • 50 g mogyoró
  • 235 ml víz
  • olívaolaj
  • bors

Edények: serpenyő, finom lyukú reszelő, citromnyomó, gumispatula, vágódeszka, kés, kis tál, fazék, fakanál, hőálló tál

Reszeljük le a citrom héját, majd facsarjuk ki a levét. Vágjuk fel a brokkolifejet hosszában. Amennyire lehetséges, ügyeljünk rá, hogy a rózsák ne szakadjanak le a szárról. Pörköljük meg a mogyorót egy (lehetőség szerint öntött vas) serpenyőben nagyjából 3 percig, amíg illatozni nem kezd. Aprítsuk durvára, majd tegyük félre. Egy kis tálba öntsük bele a citromlé felét és a joghurtot, majd sózzuk és borsozzuk. Keverjük össze alaposan és tegyük félre.

Forraljuk fel a vizet egy lábasban. Tegyük a kuszkuszt egy nagy hőálló tálba és sózzuk meg. Öntsünk forrásban lévő vizet a kuszkuszra, fedjük le, és hagyjuk főni nagyjából 10–15 percig. Félidőben keverjük meg. Kissé keverjük át, adjuk hozzá a citromhéj, az olívaolaj és a pörkölt mogyoró felét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Óvatosan keverjük össze és tegyük félre.

Hevítsük fel a mogyoró pörköléséhez használt serpenyőt közepes lángon, öntsünk bele olívaolajat, és rétegezzük bele a brokkolit a vágott felével lefelé. Mindkét oldalukat süssük 1–2 percig, vagy amíg meg nem pirulnak.

Egy kis tálban keverjük össze a brokkolit a maradék citromlével, -héjjal és sóval. Tegyünk egy kanál joghurtot egy tányérra, helyezzük a tetejére a kuszkuszt és a sült brokkolit, és szórjuk meg a maradék pörkölt mogyoróval. Jó étvágyat!

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia.
A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.