Somat Logo

5 összetevős párolt csirke tönköllyel

 

Összetevők
Adag: 2 fő

  • 2 db csirkecomb
  • 190 g tönkölybúza
  • 1/2 fej radicchio saláta
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 60 ml almaecet
  • 355 ml víz
  • bors
  • olívaolaj a sütéshez
Edények: vágódeszka, kés, fogó, edény, fakanál

A csirke mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.

Szedjük ki a radicchio saláta közepét, és vágjuk fel vékony darabokra. Pucoljuk meg a fokhagymagerezdeket és préseljük őket ki.

Tegyünk fel a főzőlapra egy edényt közepes lángon, és öntsünk bele egy kevés olívaolajat. Tegyük bele a csirkecombok alsó és felső részét a bőrös résszel lefelé, és süssük nagyjából 12 percig, amíg a bőr ropogós és barna nem lesz. Fordítsuk meg, és süssük nagyjából további 8 percen át. Vegyük ki az edényből.

Öntsünk újabb vékony réteg olívaolajat az edénybe, ha szükség van rá, és helyezzük bele a fokhagymagerezdeket. Hagyjuk pirulni kb. 1 percig, majd adjuk hozzá a tönkölyt. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk sülni nagyjából 5 percig, vagy amíg illatozni nem kezd, és a tönköly meg nem pirul kissé. Öntsük az edénybe az almaecetet, majd a vizet. Forraljuk fel.

Ha már forr, tegyük vissza a csirkét, és főzzük nagyjából 20 percig, vagy amíg meg nem fő a csirke és a tönköly, és a folyadék szinte teljesen el nem párolog. Tálaljuk a tönkölyt és a csirkét, majd díszítsük a radicchio salátával. Jó étvágyat!

Aggasztja a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a feje!

Miután átélte az #enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnia.
A Somat segítségével még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírt és az odakozmált ételt is eltávolíthatja, így edényei ismét egy varázsütésre tiszták lesznek.