Somat mosogatógéptabletta Somat mosogatószer gondoskodik a szennyeződésekről #enjoytogether

Mi történik a mosogatógépben? Az akciókamerák videóinak segítségével betekintést nyerhetünk!

Elgondolkozott már azon, hogy mi történik a mosogatógépben, miután becsukta az ajtót? A legtöbb mosógéppel ellentétben, ahol látható a vízszint emelkedése, a habzás és az öblítés, ez a helyzet rejtélyesebb. Akár a hűtőszekrény fényének kérdéséhez is hasonlítható (eláruljuk: lekapcsol, ha becsukja az ajtót), azonban a válasz csöppet bonyolultabb. Hála a YouTube-felhasználók vízálló kameráinak, nem kell azon tanakodnunk, mi történik a mosogatógép belsejében. A videók rögzítik a mosási ciklus összes lépését.

„Mi történik a mosogatógépben” videók – egy önálló YouTube-műfaj

Olyan sok „a mosogatógép belseje” videó található a YouTube-on, hogy nagy eséllyel egy olyat is talál, amelyben a modell egyezik a háztartásban találhatóval. A videók sikere bizonyítja, hogy rengetegen érdeklődnek a bent zajló folyamat iránt. A műfaj egyik legnépszerűbb videója több mint 9 millió megtekintésnél jár! Figyelem: a YouTube-hozzászólások szerint a videók megtekintése furcsamód nyugtató hatással jár, azonban függőséget okozhat

Az akciókamerák videói bemutatják a mosási ciklus összes lépését

A kíváncsiságon kívül, miért nézik olyan sokan, hogy mi történik a mosogatógép belsejében? Szeretnénk azt hinni, hogy az emberek tanulnak. Mivel, miután láttuk, hogy mi történik a gépben, megértjük annak működését, így egyszerűbben tölthető meg helyesen és könnyebben oldhatók meg a mindennapi problémák. Először azonban haladjunk végig a videók által dokumentált lépéseken és értsük meg, mit is látunk.

  1. A mosogatógép alja megtelik vízzel. Figyelje meg, hogy milyen kevés vízre van szükség. A befolyó víz már lehet forró vagy belül kerül felmelegítésre.
  2. Víz kerül a szórókarokba. Ezek gyors forgásba kezdenek, vizet juttatva a mosogatógépbe és a tartalmára.
  3. A mosogatószer-adagoló kinyílik, és a tabletta, por vagy gél a gépbe kerül.
  4. A kamera pozíciójától függően látható, hogy a mosogatószer lassan feloldódik a meleg vízben. Nem lesz habos a víz, ez jó hír (mindenki, aki már adagolt mosogató szappant a gépbe, ismeri a borzalmas következményeket).
  5. A piszkos víz leengedésre kerül és tiszta vízzel megkezdődik az öblítés.
  6. A szárítási lépés… olyan, mintha száradó vizet néznénk, szóval ezt kihagyhatjuk.

Az akciókamerák videói segítségével megérhetjük, mi történik a mosogatógépben

  1. A legfontosabb, hogy a mosogatógépes videók segítségével megcáfolhatunk néhány tévhitet és eloszlathatjuk a fantáziákat, hogy mi történik a gép belsejében. Az egyik leggyakoribb félreértés az, hogy a gép színültig megtelik vízzel, mint egy mosógép. A tányérokat nem lepi el a víz, és nem súrolják meg ezeket a mosogató-tündérek apró kékkel és szivacsokkal (hacsak nem bújnak el azonnal, mihelyst meglátják a kamerát? Talán sose kapunk erre választ ;)).
  2. Miután látta, hogyan forognak a szórókarok, tudni fogja, hogy milyen fontos tisztán tartani a fúvókákat az ételmaradékoktól és a vízkőtől. Használjon sót és rendszeresen tisztítsa meg a mosogatógépet, hogy megfelelően működjön.
  3. Egy olyan, „a mosogatógép belseje” videó hasznos lehet, amelyben bemutatják, hogy tölthető meg hatékonyan az otthoni modell.
  4. Látva, hogy milyen kevés vizet használ a gép,  a legszkeptikusabb kézi mosogatók is meggyőződhetnek arról, hogy ez a leggazdaságosabb és legkörnyezetbarátabb módja a tányérok megtisztításának.