Somat mosogatógéptabletta Somat mosogatószer gondoskodik a szennyeződésekről #enjoytogether

Makacs és piszkos – hogyan tisztíthatók meg a legpiszkosabb tányérok a mosogatógépben?

Annak ellenére, hogy a mosogatógépnek meg se kottyan a mindennapi tányér- és evőeszköz-adag, a kimondottan koszos edények, odakozmált serpenyők és más kihívást jelentő tárgyak esetében extra erőfeszítésre lehet szükség. Tudja meg, hogyan érhet el hihetetlenül tiszta eredményeket minden makacs folt esetében előzetes áztatási, öblítési és termékekkel kapcsolatos tippjeink segítségével.

Hogyan tisztítsuk meg odakozmált edényeinket a mosogatógépben?

Mindenkivel előfordult már – épp egy percre vesszük le a szemünket a rizottóról vagy a bugyogó paradicsomszószról és nem csak a vacsorának annyi, hanem a rozsdamentes acélon is vastag és makacs égett réteg feketéllik. Emiatt az az első gondolat, hogy örökre búcsút mondhatunk az odakozmált edénynek. Ha az odakozmált edény tényleg rozsdamentes acélból készült, szerencséje van. Egy kis áztatással, az ehhez szükséges mosogatógép-beállításokkal és a megfelelő tisztítószerrel elkerülheti, hogy a kukában landoljon az edény.

1. Általánosságban elmondható, hogy a szokásos piszkos edények öblítése vagy áztatása nem szükséges a mosogatógépbe helyezés előtt. Természetesen az odakozmált edény más tészta, ameddig lehet, áztassa langyos vízben. Ne használjon mosogatószert vagy adalékot a lépés során. A víz elegendő az égett rész felpuhításához. Ha mégis az adalék használata mellett dönt, gondosan öblítse el a mosogatógépbe helyezés előtt, ennek kihagyása hatással lehet az eredményre.

Hogyan tisztítsuk meg odakozmált edényeinket a mosogatógépben?

2. Miután az odakozmált edény eleget ázott, kaparja meg az égett részt egy fakanállal vagy spatulával a makacs réteg eltávolításához, majd egy műanyagból vagy acélból készült súrolószivaccsal is tegye meg ugyanezt.

3. Ideális esetben az odakozmált edényt csak rendkívül piszkos edényekkel mossa el. Egy összejövetelt vagy nagy vacsorát követően a legjobb megoldás egy gyors program a tányérokkal és poharakkal, valamint egy nagy teljesítményű program az odakozmált edényekkel, ragadós serpenyőkkel és piszkos sütőedényekkel. Amennyiben nincs elegendő piszkos dolog egy nagy teljesítményű programhoz, az odakozmált edényt csak nem kényes és törékeny tányérokkal mosogassa el, hagyja a borospoharakat és teáskészleteket egy következő alkalomra.

4. Ne rakja teli a mosogatógépet, és ne úgy helyezze el az edényt, ahogy általában helyet takarítana meg. Minél több hely van az odakozmált edény körül, annyival több víz éri és annál tisztább lesz. Ellenőrizze, hogy a mosogatógép használati utasítása vagy a gyártó weboldala melyik helyet ajánlja a legpiszkosabb tányéroknak. Amennyiben nem talál ilyet, helyezze fejjel lefelé az odakozmált edényt az alsó részre.

5. Állítsa a mosogatógépet a legnagyobb teljesítményű programra. Modelltől függően ez lehet a magas hőfokú, „alapos”, „piszkos” vagy „edények és serpenyők” beállítás.

6. A megfelelő tisztítószer mellet a forró víz az alapvető hozzávaló, ezen múlik, hogy tiszták lesznek vagy piszkosak maradnak-e a tányérok. Amennyiben időbe telik, hogy meleg víz folyjon a csapból, ez a mosogatógépre is hatással van, hiszen a legtöbb mosogatógép nem maga melegíti fel a vizet. Annak biztosításához, hogy a víz a lehető legforróbb a kezdettől fogva, folyassa a csapot a mosogatógép elindítása előtt. Megtölthet például egy edényt főzéshez vagy egy vödröt a felmosáshoz, a víz pocsékolásának elkerülése érdekében.

7. A legpiszkosabb tányérokhoz a terméket ajánljuk, amely egy extra erővel ellátott  multifunkcionális mosogatógép-tabletta az odaégett ételek eltávolításához az edényekből és serpenyőkből. Álljon ellen a kísértésnek – két tabletta használatától nem lesz az eredmény kétszer jobb. Pont ellenkezőképpen, a túlzott mosogatószer-használat üledéket hagyhat maga után, ami nehezen távolítható el. Tekintse meg a lenti videót, hogy megismerje a nagy hatóerejű tabletták működését.

8. A legtöbb esetben kivárjuk, hogy a mosogatógép végezzen a szárító programmal a teljes ciklus befejezéséhez, azonban a legjobb, ha még nedvesen eltávolítjuk az odakozmált edényt. Így az odaégett maradékok, amelyek nem kerültek eltávolításra, puhák maradnak és egyszerűen letisztíthatók kézzel. A szárítási folyamat során „visszasülnek” az edényre, és ugyanott találja magát, ahonnan indult.

Hogyan tisztítható meg egy odakozmált serpenyő a mosogatógépben?

Az odakozmált edények tisztításához szükséges fenti lépések nagy része a serpenyőkre is vonatkozik – ha rozsdamentes acélból készültek! Ha azonban edények vagy serpenyők galvanizált alumíniumból készültek, akkor nem szabad ezeket a mosogatógépben tisztítani. A tapadásmentes, teflonbevonatú edények és serpenyők mosogatógépben való tisztítása zökkenőmentes (ellenőrizze a fazék / edény alját, a csomagolást vagy a gyártó honlapját), azonban hagyja ki a 2. lépésben az acélból készült súrolószivacs használatát.

Hogyan tisztíthatók meg a NAGYON piszkos tányérok a mosogatógépben?

Miután sikeresen megtisztított egy odakozmált edényt vagy serpenyőt, az egyszerű piszkos tányérok már meg se kottyannak, azonban jó néhány további dolgot szem előtt tartani:

1. A piszkos tányérokat csak akkor mossa nagy teljesítményű programmal, ha elég ellenállók a magas hőmérséklettel szemben.

2. Nem helyezheti fejjel lefelé az összes piszkos tányért, mint az edény vagy serpenyő esetében, ezért gondoskodjon a megfelelő távolságokról. Például, hagyjon üresen egy helyet két igazán piszkos tányér között.

3. Gondolja újra mosogatógép-elrendezési szokásait, ha általában a felső részre helyezi a piszkosabb dolgokat. Például egy olyan kávésbögre, amelyet egy bögrés sütemény elkészítéséhez használt, az alsó részre kerüljön, még akkor is, ha a felső részre szokta helyezni azt.

4. A piszkos sütőedények makacssága felérhet az odakozmált edényekével és serpenyőkével, ezért áztassa be ezeket a fent leírtak szerint (csak vízben), amennyiben szükségesnek látja.

Szűrés kategóriánként: